Войти  |  Добавить сайт


studiocontact.com.ua
Киностудия

Добавлен: 2020.12.30

Киностудия

 
Категории: Искусство, Кино
 
Кіностудія Контакт Національної спілки кінематографістів України створена в 1987 році. На сьогоднішній день знято близько 350 фільмів різних за жанром, стилем, матеріалу: художніх (спільне виробництво з Німеччиною і Швейцарією), документальних, науково - пізнавальних, рекламних.
Кіностудія Контакт знімає фільми на замовлення та за сприяння Міністерства культури і туризму України, Міністерства охорони навколишнього середовища України, ТРК Студія 1 + 1 , Міжнародного фонду Відродження , Фонду братів Кличків, компаній Аеробуд ," Аеропорт " Бориспіль ", Центру Євмінова та ін.

Фільмм Киностудії Контакт відзначені призами та преміями багатьох кінофестивалів, в тому числі премією Ніка (1995 - 1996г.г.), Головними призами Золота Ера Українського телебачення в номінації Документальний фільм за проект Обрані часом (1999р .), премією Національного фестивалю Відкрита ніч, премією фестивалю Кіношок - 2000 за фільм ... від Булгакова, Гран - прі Міжнародного фестивалю туристичних фільмів Вітер мандрів (2001 рік), за фільми Місто Коло - миї і Петридава - Кам'янець - Подільський з циклу Міста України , приз Міжнародного кінофоруму Золотий витязь (2005р.) за відеофільм Побачити інші часи з культурологічного проекту Обрані часом та ін.

Творче кредо Кіностудії Контакт - продовжувати і розвивати традиції українського неігрового кіно, одного з найавторитетніших в світовому кінематографі, сприяти залученню масового глядача до цінностей української культури та мистецтва.

Кіностудія Контакт успішно працює над культурологічним проектом "Обрані часом", вже створено близько 50 відеофільмів розповідають про долі видатних особистостей, які народилися в Україні, в тому числі скульптора Олександра Архипенка, акторів театру і кіно Амвросія Бучми і Дмитра Мілютенка, письменників Михайла Булгакова, Володимира Винниченка, Віктора Некрасова, художника Миколи Глущенка, піаніста Володимира Горовиця, реформатора сцени Леся Курбаса, співачки Соломії Крушельницької, хореографа Сержа Лифаря і багатьох інших, чий внесок у світову культуру безцінний.

У проекті Контакт під назвою Наші сучасники створюється галерея кінопортретів відомих діячів політики, культури, науки сучасної України.

Ще один проект студії - Міста України - складає цикл документальних фільмів про багатобарвну історію великих і малих міст країни.

Кіностудія Контакт створює також фільми, що стосуються найактуальніших і гострих проблем сьогоднішнього дня України: Перед обличчям дитини (дитяча безпритульність і сирітство), Позитивні люди (боротьба з епідемією ВІЛ / СНІД), Адам і Єва (соціальні аспекти життя сучасних шахтарів), Врятуй і збережи (екологія країни) і ін.

Варто відзначити роботу кіностудії над двома документальними проектами:

Червоний ренесанс (3 фільми) - про феноменальне явище української культури 20 - 30 років XX століття, що має сьогодні символічну назву Розстріляне відродження

Пісні серця (10 фільмів) - біографії найвідоміших і улюблених українських пісень, створених в середині минулого століття.

З дня заснування Кіностудії Контакт її очолювала заслужений працівник культури України Лариса Роднянська, яка пішла з життя у вересні 2004 року. Сьогодні студією керує член Національної спілки кінематографістів України Леонід Винокур. До роботи над проектами залучаються відомі майстри українського кіно, що гарантує високу якість фільмів, що створюються під маркою Кіностудія Контакт .

За рішенням комісії Міжнародного астрономічного союзу (МАС) малій планеті 15199 присвоєно ім'я Роднянськая.
 
 


 

Отзывы

Добавить отзыв